Понеже вчера написах мнение по темата, което обаче не виждам днес, ще го повторя.
Не мисля, че с нещо мнението ми нарушава правилата на форума, а ако е така предполагам, че администратор или модератор щеше да остави забележка при изтриване на поста ми.
Вграденият и скрит акаунт Administrator се различава от останалите акаунти с права на администратори единствено по това, че по подразбиране групата на Администраторите има включен UAC.
Потребителите с администраторски права са в групата Администратори.
Акаунта Administrator не принадлежи към тази група, той си е отделна функционалност на Windows 7, макар че правата му с нищо не се различават от правата на акаунтите от група Администратори.
Единствената разлика от акаунтите в група Адмистратори и акаунта Administrator е включения UAC контрол при първите, който се изключва елементарно. BMW3series е написал как.
Акаунта Administrator, по подразбиране не получава никакви системни предупреждения и ОС изпълнява всичко без да прекъсва и без да обезсилва действия, които със сигурност ще навредят на ОС.
По тази причина, аз лично горещо не препоръчвам използването му като default акаунт, особено за потребители, които не са напълно наясно какво правят.
Ако някой се е застоявал пред Linux машина, това е root акаунта, който обаче във Windows по никакъв начин не заостря вниманието, поне с червен цвят, и с него спокойно можеш да омажеш ОС, без да разбереш как си го направил.
Причината Microsoft да направят по подразбиране две различни нива на администраторски акаунти е тази, че са решили да вградят enterprise ниво на сигурност в "домашна" операционна система.
Мисля, че това е важно да се знае, преди да се правят каквито и да е експерименти.
И мисля, че е точно по темата.
Ако администратор или модератор реши, че не е така ... моля, нека изтрие мнението отново, няма да го пиша трети път.
По лесният начин за визуализиране на акаунта "Administrator" е следният:
След рестартиране, редом до останалите акаунти създадени на тази машина ще видите и акаунта Administrator.